Rodbehandling

Rodbehandling uden smerte

​En tandlæge kan udføre mange forskellige behandlinger. En rodbehandling er bare en blandt mange behandlinger. Alligevel er det nok en af dem, der er omgærdet af flest myter og historier. Men lad os med det samme slå fast, at en rodbehandling ikke behøver gøre ondt.

Smertefri rodbehandling med bedøvelse

Hos tandlæge Inge Busck lægger vi stor vægt på at sikre dig en smertefri behandling. Det er muligt med de nyeste behandlingsmetoder og en omhyggelig lokalbedøvelse. Og vi tager os selvfølgelig god tid til at forklare dig præcist, hvad der skal ske undervejs.

En rodbehandling varer cirka 30 minutter, og typisk vil behandlingen foregår over 2-3 gange, inden tanden er helt færdigbehandlet med eventuel krone eller plastfyldning.

Sørg for at pleje dine tænder godt

Det er selvfølgelig rarest at undgå en rodbehandling, men det kan være nødvendigt, hvis nerven i tanden er angrebet af karies, eller hvis tanden er skadet på anden vis, og nerven derfor er blottet. Det er ofte smertefuldt, og så er en rodbehandling den eneste løsning for at fjerne smerten.

Er nerven i tanden død, gør det ikke ondt, men så er det nødvendigt at rodbehandle for at undgå rodbetændelse og misfarvninger.

Du kan selvfølgelig være uheldig med skader på dine tænder. Men mange større behandlinger kan undgås, hvis du altid sørger for at forebygge ved at passe godt på dine tænder med daglig tandbørstning og god mundhygiejne

Hør mere om rodbehandling hos din tandlæge

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du vil vide mere om rodbehandlinger. Du finder klinikken i centrum af Silkeborg.

Er du i tvivl om noget, er du altid velkommen til at kontakte os – eller at kigge forbi på klinikken i centrum af Silkeborg.

Jeg vil gerne ringes op​