Rodbehandling

Rodbehandling uden smerte

Hvad er en rodbehandling?

En tandlæge kan udføre mange forskellige behandlinger. En rodbehandling er bare en blandt mange tandbehandlinger. Rodbehandling er en behandling af tandrødder der er gået betændelse i, når der er betændelse i roden, foregår det helt inde i tanden og nede under tandkødet, hvor dine tandrødder befinder sig.

Alligevel er det nok en af dem, der er omgærdet af flest myter og historier. Men lad os med det samme slå fast, at en rodbehandling ikke behøver gøre ondt.

Smertefri rodbehandling med bedøvelse

Hos tandlæge Inge Busck lægger vi stor vægt på at sikre dig en smertefri behandling. Det er muligt med de nyeste behandlingsmetoder og en omhyggelig lokalbedøvelse. Og vi tager os selvfølgelig god tid til at forklare dig præcist, hvad der skal ske undervejs.

En rodbehandling varer cirka 30 minutter, og typisk vil behandlingen foregår over 2-3 gange, inden tanden er helt færdigbehandlet med eventuel krone eller plastfyldning.

Efterfølgende smerter ved rodbehandling?

Du kan godt være lidt øm et par dage efter rodbehandling. Det kan modvirkes med den smertestillinde som din tandlæge anviser dig efter din behandling.

Hvis smerterne vedstår eller forstærkes efter et par, skal du kontakte din tandlæge, for en vurdering af smertens årsag.

Som en hovedregel bør du vente 1-2 timer med at spise efter en endt rodbehandling så den midlertidige plastik krone kan hærde ordentligt og du undgår at skade din kind eller tunge ved bid, da du stadig er under lokal bedøvelse.

Priser ved rodbehandling

En rodbehandling afhænger af hvilken tand det drejer sig om, samt behandligens omfang, vores rodbehandlinger ligger imellem  850 og 2.875 kr.

Sørg for at pleje dine tænder godt

Det er selvfølgelig rarest at undgå en rodbehandling, men det kan være nødvendigt, hvis nerven i tanden er angrebet af karies, eller hvis tanden er skadet på anden vis, og nerven derfor er blottet. Det er ofte smertefuldt, og så er en rodbehandling den eneste løsning for at fjerne smerten.

Tandrodsbetændelse og misfarvning

Er nerven i tanden død, gør det ikke ondt, men så er det nødvendigt at rodbehandle for at undgå rodbetændelse og misfarvninger.

Du kan selvfølgelig være uheldig med skader på dine tænder. Men mange større behandlinger kan undgås, hvis du altid sørger for at forebygge ved at passe godt på dine tænder med daglig tandbørstning og god mundhygiejne

Hør mere om rodbehandling hos din tandlæge

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du vil vide mere om rodbehandlinger. Du finder klinikken i centrum af Silkeborg.
Er du i tvivl om noget, er du altid velkommen til at kontakte os – eller at kigge forbi på klinikken i centrum af Silkeborg.

Kontakt mig om rodbehandling