Tandpleje

Tandpleje er vejen til flotte tænder

Regelmæssige eftersyn hos din tandlæge kombineret med en god daglig tandpleje derhjemme er vigtige ting at huske på, hvis du vil bevare et smukt smil og sunde tænder hele livet igennem.

Husk den daglige tandpleje

Det er vigtigt at overholde tandlægeeftersynet, hvor
din tandlæge tjekker tænderne igennem, holder øje
med eventuelle problemer og renser tænderne
grundigt.

Men den daglige tandpleje derhjemme er også alfa
og omega, hvis du vil forebygge huller i tænderne,
tandkødsbetændelse og paradentose. Og med en
god mundhygiejne kan du desuden også forebygge
dårlige ånde.

I hverdage handler det først og fremmest om at børste tænder to gange dagligt. Du kan bruge den tandbørste, du foretrækker. Vi anbefaler ofte en elektrisk tandbørste. Når det handler om tandpasta, er det vigtigste, at du vælger en tandpasta med et højt indhold af fluor.

​Tandbørsten kan ikke rense overalt, derfor er det en god idé at supplere med tandtråd, mellemrumsbørster og tandstikkere, der kan komme ind i mellemrummene mellem tænderne hvor tandbørsten ikke kan nå.

Få gode råd om tandpleje hos din tandlæge

Når du kommer til det regelmæssige tandeftersyn hos din tandlæge, vil vi altid sætte tid af til en grundig snak om og vejledning i,hvilken tandpleje der er bedst for dig. Det er vigtigt, at du ved, hvad du selv kan gøre derhjemme for at pleje dine tænder mellem tandlægebesøgene.

Er du i tvivl om noget, er du altid velkommen til at kontakte os – eller at kigge forbi på klinikken i centrum af Silkeborg.

Bliv ringet op